لحیم کاری فرایندی است برای اتصال دو قطعه فلزی توسط یک آلیاژ قلع و سرب به نام لحیم که امروزه بیشتر در ساخت مدارات الکترونیکی و فرایند سیم کشی کاربرد دارد . در مدارات الکتریکی و الکترونیکی برای اتصال پایه قطعات به فیبر مسی از لحیم استفاده می شود . نقطه ذوب لحیم بسیار پایین تر از مس و پایه فلزی قطعات بوده و با استفاده از وسایل ذوب لحیم که به طور معمول هویه و هیتر ها هستند ، صورت می گیرد که اتصال بین دو فلز را برقرار می کند .
آلیاژ لحیم بیشتر به صورت یک سیم با قطر کم ارائه می شود تا فرایند لحیم کاری را ساده تر کند . اما مدل های دیگری مانند خمیر و توپ قلع نیز وجود دارد که بیشتر از آن ها در فرایند لحیم کاری قطعات نصب سطحی یا SMD استفاده می شود . دو فلز قلع و سرب از اجزای اصلی ساخت آلیاژ لحیم هستند و تجربه نشان داده است در صورتی که آلیاژ از 63 درصد قلع و 37 درصد سرب تشکیل شده باشد دارای نقطه ذوب پایین تری در حدود 190 درجه سانتی گراد است .
هویه نیز معروف ترین ابزار لحیم کاری است که ساده ترین آن از یک دسته و یک میله فلزی تشکیل شده که با گرم شدن میله می توان آلیاژ لحیم را ذوب نمود . روش گرم شدن نوک میله هویه به روش های مختلف صورت می گیرد که معروف ترین آن استفاده از المنت برقی است . هویه ها به دو دسته هویه با دمای ثابت و متغیر تقسیم می شوند که در نوع متغیر می توان دمای نوک هویه را بسته به آلیاژ های مختلف و قطعه لحیم کاری تغییر داد . نوک هویه را نیز می توان بسته به کاربرد های مختلف تغییر داد که معروف ترین آن ها نوک سوزنی ، نوک سوزنی کج و هویه پنسی است . همچنین ممکن است در کاری نیاز به هویه قابل حمل باشد که در چنین کاربردی نمی توان از هویه برقی استفاده نمود و چاره استفاده از هویه گازی است که با پر کردن محفظه هویه از گاز ، می توان بدون نیاز به انرژی الکتریکی المنت را گرم نمود . برخی هویه ها نیز معروف به هفتیری هستند که ظاهر هویه بیشتر شبیه تفنگ است و در لحیم کاری با دمای زیاد از آن ها استفاده می شود .
کتاب پیش رو راهنمای مناسبی است برای افرادی که قصد دارند فرایند لحیم کاری را فرا بگیرند که در آن از تصاویر بسیار مناسبی استفاده شده که به خواننده کمک می کند تا مطالب را بهتر یاد بگیرد .
مرسی از توضیح خوبتون