مقاله انواع روش های راه اندازی تریاک

ترایاک نام یک قطعه الکترونیکی قدرت است که می تواند جریان الکتریکی را در هر دو جهت از خود عبور دهد . این قطعه دارای 3 پایه بوده که دو پایه در مسیر جریان و پایه سوم به عنوان پایه تریگر شناخته می شود . ساختار تریاک را می توان مانند دو تریستور دانست که به صورت معکوس با یکدیگر موازی و گیت های آن دو به یکدیگر وصل شده اند . زمانی که ترایاک در یک نیم سیکل تریگر می شود ، بعد از گذشت آن نیم سیکل ، جریان عبوری از مقدار مشخصی به نام جریان نگهدارنده کم تر می شود که در نتیجه موجب خاموش شدن این قطعه می شود . این خاصیت کاربرد فراوانی دارد و باعث می شود تا از این قطعه در جریان متناوب و برق شهر نیز استفاده شود .

با تنظیم زمان تریگر در دو نیم سیکل می توان مقدار جریان موثر یک سیستم را کنترل نمود که به این مدار ، مدار دیمر نیز گفته می شود . در مدار دیمر به طور معمول از قطعه دیگری به نام دیاک نیز استفاده می شود که با گیت تریاک سری می شود اما می توان از ترانزیستور و سایر ادوات سوئیچ نیز برای فعال سازی گیت استفاده نمود .

این مقاله منبع مناسبی برای آشنایی علاقه مندان حوزه برق و الکترونیک با روش های راه اندازی ترایاک می باشد که می توانید آن را از این سایت دانلود نمایید .

1 comment(s) on “مقاله انواع روش های راه اندازی تریاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *