کتاب اساس کار ترانزیستور (زبان اصلی)

Transistorاز Transistor که به فارسی همان ترانزیستور خوانده می شود ، به مهم ترین خانواده قطعات الکترونیکی گفته می شود که این قطعات دارای سه پایه می باشند . از این سه پایه ترانزیستور ، یکی از پایه ها به صورت مشترک قرار می گیرد و دو پایه دیگر یکی ورودی و یکی خروجی در نظر گفته می شود که با اعمال ولتاژ یا جریان (بسته به نوع ترانزیستور) به ورودی ، در پایه خروجی ، جریان تغییر خواهد کرد .

لازم به ذکر است که مقدار جریان خروجی تابعی از جریان ورودی است و با همین خاصیت است که می توان سیگنال های الکتریکی به کمک ترانزیستور ها تقویت کنیم .

ترانزیستور ها ، قطعه اصلی مدارات تقویت کننده و مدارات سوئیچ سیگنال های الکترونیکی هستند که امروزه کمتر به عنوان یک قطعه مجزا دیده می شوند و با پیشرفت تکنولوژی به صورت مدارات مجتمع IC ارائه می شوند  . به دلیل قابلیت ساخت این قطعات در ابعاد کوچک ، تعداد بسیاری از آن ها در یک تراشه جای می گیرند و بنابر این موجب کوچکتر شدن ابعاد مدار های الکترونیکی نیز می شوند .

همانطور که گفته شد ، ترانزیستور ها دارای مدل های مختلفی می باشند که این مدل ها از لحاظ ساختار نیز با یکدیگر متفاوت می باشند . مهم ترین ترانزیستور ها ، ترانزیستور های پیوندی دو قطبی BJT ، ترانزیستور های اثر میدانی پیوندی JFET ، ترانزیستور های اثر میدانی با اکسید فلز MOSFET نام دارند .

کتاب پیش رو به معرفی ترانزیستور های فوق و ساختار و عملکرد آن ها پرداخته و در نهایت مدار های کاربردی با استفاده از ترانزیستور ها را معرفی نموده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *