Quantization در ریاضیات و علم پردازش سیگنال به فرایندی گفته می شود که به واسطه آن مجموعه ای از مقادیر اعشاری ورودی به یک مجموعه اعداد قابل شمارش کوچکتر تبدیل می شوند که می توان این فرایند را به رند کردن اعداد تشبیه کرد . در علم پردازش سیگنال نیز از این فرایند استفاده می شود و نمونه بارز آن مدولاسیون های کد پالس PCM است . به طور معمول مداری که توسط آن از سیگنال نمونه برداری و در نهایت فرایند کوانتیزه کردن صورت می گیرد ، مبدل های آنالوگ به دیجیتال می باشند که از سیگنال آنالوگ ورودی نمونه برداری می کنند و هر کدام از این نمونه ها در نهایت به یک عدد قابل شمارش دودویی تبدیل می شود .
یکی از مشکلاتی که در این فرایند به وجود می آید ، مقدار خطای تبدیل است که آن هم به دلیل رند کردن و نوع نمونه برداری از سیگنال آنالوگ است . از دیگر مشکلات ، سخت افزار مبدل های آنالوگ به دیجیتال است که ممکن است در فرکانس های بالا دچار مشکل شود که برای مشکلات مذکور روش های زیادی در نظر گرفته شده که یکی از معروف ترین این روش ها استفاده از مبدل های آنالوگ به دیجیتال بر پایه اسیلاتور های کنترل شده با ولتاژ است . ایده اصلی این روش مربوط به سال 1999 است که بر مبنای آن سیگنال های آنالوگ به یک اسیلاتور وابسته به ولتاژ اعمال می شود و سپس خروجی اسیلاتور که یک سیگنال مربعی با فرکانس متغیر است به یک شمارنده داده می شود که در نهایت خروجی شمارنده همان خروجی مد نظر کوانتیزه شده می باشد .
در این روش از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال معمولی استفاده نشده و در اصل سیگنال های آنالوگ به یک سیگنال فرکانس یا زمان تبدیل می شود و سیگنال زمان است که کوانتیزه می شود . نام دیگر این مدار VCO Based Quantizer است که بسیاری از مشکلات مبدل های آنالوگ به دیجیتال معمولی از قبیل دقت و سرعت عملکرد را حل نموده است .
کتاب پیش رو توسط انتشارات معتبر Springer منتشر شده و منبع مناسبی برای آشنایی با عملکرد این مبدل ها می باشد .
نام انگلیسی : VCO-Based Quantizers Using Frequency To Digital and Time To Digital Converters
نام نویسنده : Samantha Yoder – Mohammed Ismail – Waleed Khalil