نویسنده : رسول سلیمی راد
آموزشکده فنی شهید باهنر شیراز
فهرست مطالب :
1 – اصول کلی
2 – ساختار داخلی
3 – وضعیت استفاده در جهان
4 – مشخصات فنی
5 – شرکت های سازنده سلول های خورشیدی
مقدمه :
امروزه بشر با دو بحران بزرگ روبرو است که بيش از آنچه ما ظاهرا تشخيص می دهيم با يکديگر ارتباط دارند . از يک طرف جوامع صنعتی و همچنين شهرهای بزرگ با مشکل آلودگی محيط زيست مواجه اند و از طرف ديگر مشاهده می شود که مواد اوليه و سوخت مورد نياز همين ماشين ها با شتاب روز افزون در حال اتمام می باشد . اثرات مصرف بالای انرژِی در زمين و آب و هوا روز به روز و به صورت آشکار مشخص می شود و ما تنها راه حل را در پايين آوردن ميزان مصرف انرژی می دانيم , حال آنکه اين امر نمی تواند به طور موثر ادامه داشته باشد . همچنین توجه و توصل به انرژی اتمی به عنوان جانشينی برای سوختهای فسيلی نيز چندان موفقيت آميز نبوده است .
صرف هزينه های سنگين و همچنين تشعشعات خطر ناکی که از نيروگاه های اتمی در فضا پخش شده , نتيجه مثبتی نداشته است و اگر يکی از اين نيروگاه ها منفجر شود ، زيان های فراوان و جبران ناپذيری به بار خواهد آورد . به علاوه به مشکل اساسی که در مورد مواد سوختی نظير نفت , گاز و زغال سنگ داشتيم بر می خوريم بدين معنی که معادن اورانيم که سوخت اين نيروگاه ها را تامين می کند منابع محدودی هستند و روزی خواهد رسيد که اين ذخاير پايان خواهد يافت و ماده ای که جايگزين آن شود وجود نخواهد داشت .
خورشيد به عنوان يک منبع بی پايان انرژی می تواند حلال مشکلات موجود در مورد انرژی و محيط زيست باشد . اين انرژی که به زمين می تابد هزاران بار بيشتر از آنچه که ما نياز داريم و مصرف می کنيم , می باشد . حتی نور کمی که از پنجره به اتاق می تابد دارای انرژی بيشتری از سيم برقی است که به داخل اتاق کشيده شده است . از انرژی خورشيدی می توان استفاده های مهم و کاملا مفيد , به عنوان يک انرژی تميز و قابل دسترس در همه جا استفاده کرد . اما از نور خورشيد به طور مستقيم نمی توان به جای سوخت های فسيلی بهره برد بلکه بايد دستگاه هايی ساخته شود که بتوانند انرژی تابشی خورشيد را به انرژی قابل استفاده نظير انرژی مکانيکی , حرارتی الکتريسيته و… تبديل کنند .