پخش خودکار بعدی: ؟ مستند چگونگی ساخت توربین های بادی (در دریا) – سری دوم
دانلود پخش خودکار بعدی: ؟ مستند چگونگی ساخت توربین های بادی (در دریا) – سری دوم
اولین استفادهها از انرژی باد به استفاده جهت در توربینهای چرخان به آسیابهای بادی بر میگردد. نخستین آسیابهای بادی، کاملاً از آسیابهای بادی معروف هلندی، که تصویر آنها در ذهن بسیاری از ما ثبت شده است، متفاوت بود. تعداد پرههای این آسیابها به ۱۲ عدد میرسید و پرهها از بالای یک دیرک عمودی، همانند بادبانهای یک کشتی که از فراز دکل و بازوی افقی دکل آویزانند، آویخته شده بود. شاید بتوان شکل کلی این آسیابها را با چرخ و فلکهای شهربازیهای امروزی مقایسه کرد که محور اصلی آنها در مرکز یک دایره روی زمین نصب شده است و اتاقکهای چرخ و فلک همیشه فاصله ثابتی از سطح زمین دارند. این نوع طراحی برای آسیابهای بادی، شاید از بادبانهای یک کشتی، یا از چرخهای دعای بوداییهای آسیایی، که با نیروی باد میچرخید، الهام گرفته شده باشد. استفاده از انرژی باد پیشینهٔ دراز مدتی داشته و به حدود سدهٔ ۲ پیش از میلاد در ایران باستان باز میگردد. برای نخستین بار، ایرانیان موفق شدند با استفاده از نیروی باد، دلو (دولاب) یا چرخ چاه را به گردش درآورده و آب را از چاهها به سطح مزارع برسانند.
نخستین ماشینی که با استفاده از نیروی باد به حرکت درآمد، چرخ بادی هرون بود ؛ ولی نخستین آسیاب بادی عملی، در سدهٔ ۷ میلادی در سیستان ساخته شد. پیدایش آسیابهای بادی در اروپا مربوط به سدههای میانه است. نخستین مورد ثبتشده در مورد استفاده از آسیابهاب بادی در انگلستان مربوط به سدههای ۱۱ و ۱۲ میلادی است.
نخستین توربین های بادی با کاربرد تولید برق، یک ماشین شارژ باتری بود که در ژوئیه ۱۸۸۷ توسط یک مهندس اسکاتلندی به نام جیمز بلایث ساخته شد. چند ماه بعد، مخترع آمریکایی چارلز فرانسیس براش نخستین توربین باد خودکار را برای تولید برق در کلیولند در اوهایو ساخت. در سال ۱۹۰۸، ۷۲ توربین بادی با کاربرد تولید برق (بین ۵ تا ۲۵ کیلووات) در آمریکا فعال بودند. در دهه ۱۹۳۰، توربینهای بادی کوچک برای تولید برق مورد نیاز مزارع در آمریکا، که هنوز سامانه سراسری توزیع برق راهاندازی نشده بود، بسیار متداول بودند. در پاییز سال ۱۹۴۱، نخستین توربین بادی در کلاس مگاوات در ورمونت راهاندازی شد. نخستین توربین بادی متصل به شبکهٔ برق در بریتانیا در سال ۱۹۵۱ در جزایر اورکنی ساخته شد.
در سال ۲۰۰۶ برای اولین بار در اتحادیهٔ اروپا رشد تولید برق از انرژیهای نو بیش از رشد تولید برق از منابع فسیلی بود. از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ شمسی، ظرفیت تولید برق بادی جهان از ۱۸۰۰۰ مگاوات به ۹۲۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است. از سال ۲۰۰۰ تاکنون این صنعت سالانه ۲۵٪ رشد کرده و هر سه سال دو برابر شده است و این در شرایطی است که رشد اقتصاد جهانی از یک تا دو درصد در سال بیشتر نیست.
[aparat id=”Ab7GO”]
برای دانلود ویدیو ها می توانید از لینک قرار گرفته در سمت چپ سایت استفاده کنید .